Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny Egerben
2018.03.20. 07:48 , Szűcs Antal százados
Eger városa hosszú évek óta ad otthont a Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenynek, amely az utóbbi években nemzetközi szintű megmérettetéssé nőtte ki magát. A verseny 2018. március 6-9. között, négy napon keresztül folyt egyszerre két ringben. A tornára 21 nemzet fiatalja, 290 versenyzője nevezett junior és ifjúsági korosztályokban. A versenysorozaton elért jó eredmény egyben kvalifikációval is járt a nagy nemzetközi versenyekre.
Hazánk fiai és lányai a korosztályok szinte minden súlycsoportjában ringbe szálltak és összesen 5 arannyal, 3 ezüsttel és 26 bronzzal zárták ezt a fantasztikus viadalt.

A verseny fináléjában a kazah öklözők tűntek ki, hiszen mindkét korosztály kategóriáiban kimagasló teljesítményt nyújtottak, amely az érmeik és kupáik számában is megmutatkozott.

Az ilyen jellegű versenyeken való megjelenés fontos szerepet játszik nemcsak a katonai toborzás, hanem a társadalmi kapcsolatok minél szélesebb körű építésében és a honvédelmi nevelésben is.

Ezen apropóból, valamint azt figyelembe véve, hogy Eger mindig is nagy múltú katonaváros volt, a rendezvényen megjelent a Magyar Honvédség képviseletében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsokság (MH KIKNYP) helyi irodája. A versenyre a Magyar Honvédség Vezérkar főnöke, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, valamint az MH KIKNYP parancsnokai is különdíjat ajánlottak fel, amelyeket a végső megmérettetések után, a záró ceremónián adtak át a győztes versenyzők részére.

Fotó: Kocsik Endre zászlós
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2