Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Tavasz, napsütés, Komárom, Múzeumhajó
2018.04.10. 07:46 , Miksóné Novits Zsuzsanna törzszászlós
A tavaszi napsütés és a Lajta Monitor Múzeumhajó sok családot csábított a komáromi Monostori Erődbe a hétvégén.
A „170 éves a Magyar Honvédség” programsorozat egyik nevezetessége az SMS Leitha, közismert nevén Lajta monitor a legrégebbi úszóképes folyami hadihajó az Osztrák- Magyar Monarchia idejéből.

Második állomáshelyén, Komáromban április 08- tól április 10-ig horgonyoz a hajó: vasárnap a Duna-parton délelőttől a program zárásáig sorban álltak az érdeklődők azért, hogy feljuthassanak a hajóra.

A vendégek szárazföldön és vízen is az az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Komárom- Esztergom megyei irodájának munkatársaival találkozhattak: a várakozást a toborzó pont színesítette, az iroda egyik önkéntes műveleti tartalékos katonája pedig történészként a Lajta monitor tárlatvezetője.

A toborzó sátorban a hatástalanított fegyverekkel való ismerkedés és a nosztalgiázás mellett a törzszászlósok tájékoztatták az érdeklődőket a katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről, a továbbtanulásról, a honvédelmi táborokról, az alakulatoknál lévő nyílt napokról. Április és május hónapban több Duna-parti városban is kiköt a Lajta Monitor Múzeumhajó, majd visszatér Budapestre, és egészen szeptemberig a Parlament előtt horgonyoz.

Információk a 170.honvedseg.hu/esemeny_naptar oldalon olvashatóak.

Fotó: archív
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2