Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Piros, fehér, zöld, ez a magyar föld!
2018.04.12. 09:30 , Kováts Nikolett
Gyerekzsivajtól volt hangos az MH katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári központja április 11-én. A kaposvári Rét utcai Központi Óvoda Boglárka csoportjának óvodásai töltötték meg az aulát és törték meg az ügyfélmentes nap csendjét, és a magyar költészet napja alkalmából még kis verseket, mondókákat is elszavaltak a katonáknak.
Izgalommal várták, hogy milyen fogadtatást kap két csoporttársuk, Kovács Nelli és Gaál Kristóf József rajza,- aki nem bízta a véletlenre, édesanyja fotóval indult a megmérettetésen-, amit Somogy megyében a Magyar Honvédség 170. évfordulója alkalmából meghirdetett fotó- és rajzpályázatára szántak.

Az ovisok hatalmas lelkesedéssel meséltek március 15-i élményeikről, amelyek huszárok, kokárdák formájában, rajzaikban is visszaköszöntek. „Piros, fehér, zöld, ez a magyar föld!” – hangzott el a mondóka kórusban az óvodás gyerekseregtől, akiknek hangjára a központ összes dolgozója az apró az aulában gyülekezett. A csoportból ketten is katonák akarnak lenni, ha felnőnek – mondta egy cserfes kislány a közös fotózást követően. A látogatás emlékére a központ munkatársai láthatósági karpántokkal lepték meg a kicsiket, akik egy mondókával búcsúztak a katonáktól.

Fotó: Koncsek Barna zls.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2