Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Kihelyezett tartalékos szerződéskötés Berettyóújfaluban
2018.04.19. 08:56 , Smidróczki Róbert főhadnagy
Újabb tartalékos katonák kötöttek szerződést a Magyar Honvédséggel 2018. április 18-án Berettyóújfaluban. Az eseményen Hajdú-Bihar megye 250. területvédelmi tartalékos katonáját is köszöntötték.
A területvédelmi tartalékos századok feltöltésében Hajdú-Bihar megye az élen jár: nem is oly régen került sor a 200. szerződéskötésre a Hajdúságban, április 18-án pedig újabb jubileumhoz értek a megyében. Ezen a napon több mint 20 fő kötött szerződést, köztük Hajdú-Bihar 250. területvédelmi tartalékos katonája. A rendezvényt a Berettyóújfalui Járási Hivatal Fráter László nagytermében tartották, a helyszínválasztás természetesen nem volt véletlen.
„A járásban kapott támogatásnak, a helyi szinten tapasztalható összefogásnak és a végrehajtott intenzív toborzó kampánynak is köszönhető, hogy a mai napon újabb 24 fő csatlakozott a Berettyóújfalui járásban létrehozott területvédelmi századhoz” – tudtuk meg Nagy Zoltán alezredestől, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) debreceni központjának parancsnokától. „Velük együtt immár 261 fő kötött területvédelmi tartalékos szerződést a megyében, és egyúttal 48 főre nőtt a járásban tartalékos szolgálatot vállalók száma. Örömteli továbbá az is, hogy így immár a berettyóújfalui járás 11 települése rendelkezik tartalékos katonával. Ezért gondoltuk úgy, hogy a felvételi eljárás utolsó mozzanatát, a szerződéskötést a járásközpontban tartjuk meg, és köszönjük, hogy ebben támogattak bennünket a járási hivatal és a települések vezetői egyaránt.” A szerződések aláírását követően Czill István alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) megyei előkészítő részlegének vezetője megköszönte a szerződést kötőknek a szolgálat vállalását, és hogy szükség esetén számíthat rájuk a Magyar Honvédség. Beszédében felvázolta a felkészítések tervezett végrehajtását, illetve az év hátralévő részében várható feladatokat. Az alezredes az MH HFKP parancsnoka nevében emlékplakettet adott át a megye 250. területvédelmi tartalékos katonájának, Bata Gábornak. Bata Gábor egy évet töltött el a honvédségben sorkatonaként, már akkor is gondolkodott a katonai pályán, de az élete máshogy alakult. A berekböszörményi fiatalember jelenleg mezőőrként dolgozik, kíváncsian várja a tartalékos szolgálatot, a kiképzéseket. Nem tagadja, a későbbiek folyamán akár még a szerződéses szolgálat vállalása is szóba kerülhet, amely döntés meghozatalában segítséget nyújthatnak majd a tartalékos szolgálat során szerzett tapasztalatok.
A rendezvény elismerések átadásával folytatódott. Az önkéntes területvédelmi tartalékos toborzás során nyújtott önzetlen támogatásért és együttműködésért az MH KIKNYP debreceni központjának parancsnoka emléktárgyat adományozott Kubinyi György tartalékos századosnak, Lakatos Sándorné tartalékos tizedesnek és Lakatos Sándor tartalékos tizedesnek. Végül Nagy alezredes a település lélekszámához viszonyított tartalékosok létszáma alapján emlékplakettet adott „Hajdú-Bihar megye legkatonásabb településének”, melyet Ferenczi Donát, Berekböszörmény község alpolgármestere vett át. Az eseményt a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület és Hagyományőrző Népdalkör műsora zárta, akik katonanótákat adtak elő citerakísérettel.

Fotó: Várkonyi Zsolt Attila zászlós
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2