Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Értékes délelőttön a nyíregyházi iroda
2018.05.22. 13:37 , 6. KIÉI
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyíregyháza újratelepítésének 265. évfordulóját ünnepelte a város apraja-nagyja a 2018. május 18-án és 19-én megrendezett Városnapon.
A gasztronómiai és szórakoztató programok mellett a megyeszékhely természetesen minden évben tiszteleg azon művészei, tudósai, valamint épített és szellemi értékei előtt, amelyekről Nyíregyházát országszerte méltán ismerik. Most sem volt ez másként: a kétnapos rendezvénysorozat első napja a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság rendezvényeivel vette kezdetét, amelyre az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság nyíregyházi irodája duplán hivatalos volt. Kertész József százados, megbízott irodavezető értékgondnoki oklevelet vett át Dr. Kovács Ferenc polgármestertől a „Rottaridesz István zászlós és Vágó József tiszthelyettes Magyar Arany Vitézségi Éremmel kitüntetett katonahősök végső nyughelyei az Északi temetőben” elnevezésű nemzeti érték benyújtásáért. Az értéktári felvétellel az iroda fő célja az volt, hogy e két katonasírt megőrizzék az utókor számára.
Az értékgondnoki oklevél átvételét követően a „Rímekbe faragott értékek” című verspályázat eredményhirdetésére került sor. A tavalyi év novemberében meghirdetett alkotói pályázat fő célkitűzése a Nyíregyházi Települési Értéktárba korábban felvett nemzeti értékek népszerűsítése volt. Simkó Csilla t. főhadnagy „Gondolatok a Hősök temetőjében” című versével nevezett. Versének ihletője a Nyíregyháza Kertvárosában található I. világháborús Hősök temetője, amelyben halottak napján a különböző egyházak, felekezetek méltó megemlékezésekkel tisztelik meg a Nagy Háború hősi halottait. A tartalékos katona versét a szakmai zsűri a dobogó III. helyére tartott érdemesnek, amely a csatolmányok közt teljes terjedelmében olvasható.
Fotó: www.nyiregyhaza.hu, 6. KIÉI
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2