Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
170 éves a Magyar Honvédség – vándorkiállítás nyílt Veszprémben, a Pannon Egyetemen
2018.06.07. 16:03 , 3. TÉK
Június 5-én nyitotta meg kapuit a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum „170 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű vándorkiállítása a veszprémi Pannon Egyetemen.
Alig egy hét telt el azóta, hogy a veszprémi Pannon Egyetem „E” épületében, ünnepélyes keretek között adták át az ország első, nem katonai objektum helyszínén megalakult toborzóirodáját az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszprémi központjának. A honvédség és az egyetem kiváló együttműködésének köszönhetően, ugyanebben az épületben kapott helyet a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulója alkalmából, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum által készített vándorkiállítás.

„Nem sok nemzet van, amely olyan rövid idő alatt olyan erőt tudott volna felállítani, mint a Mészáros Lázár első hadügyminiszter irányításával 1848-ban felállított magyar hadsereg, amely a világ akkor egyik legerősebb haderejével, az osztrák haderővel szemben állt helyt” -emelte ki ünnepi beszédében a 170 évvel ez előtti történéseket Szücs József ezredes, a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka. Ezt követően a Magyar Honvédség Légierő Zenekar – Veszprém előadásában csendültek fel magyar történelmi indulók.

A műsorszám után Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere méltatta a katonákat, majd dr. Gelencsér András, a veszprémi Pannon Egyetem rektora osztotta a meg az érdeklődőkkel ünnepi gondolatait, egyúttal meg is nyitotta a tárlatot.

A kiállítást 2018. június 11-ig látogatható.

Fénykép: Fajd Bence hdgy.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2