Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A közigazgatástól az egyenruháig
2018.08.01. 08:31 , Bálint Mihály őrnagy
Mint az ország minden részén, Budapesten is rendkívül közkedveltté vált az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati forma, mely a helyi közösségekre építve biztosít lehetőséget azoknak, akik a civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a haza és a honvédelem ügyét. Ennek eredményeképpen két kormányhivatali dolgozó írt alá szerződést az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó parancsnokság (MH KIKNYP) Alkotás úti toborzó irodájában július 30-án.
Ermilon Anna Enikő és Puskás Enikő Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. Kerületi Hivatalának dolgozói: a hölgyek mindketten úgy döntöttek, kipróbálják ezt a népszerű szolgálati formát, és önkéntes területvédelmi tartalékos katonák lesznek. Anna és Enikő Szarka Csaba ezredes, Budapest Főváros Védelmi Bizottság Titkára, valamint Bálint Mihály őrnagy, az MH KIKNYP budapesti toborzóirodájának megbízott részlegvezetője jelenlétében írták alá szerződésüket hétfőn. A Magyar Honvédséghez történő csatlakozással vállalják, hogy békében és különleges jogrendben részt vesznek a honvédelmi, protokoll- vagy veszélyhelyzetben történő feladatok ellátásában.

Fotó: 1.KIK
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2