Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Katonadal Fesztivál
2018.08.17. 11:19 , 4. TÉK
A 170 éves Magyar Honvédségre és az első világháború befejezésének 100. évfordulójára emlékeztek augusztus 12-én Zalaapátiban, a IX. Katonadal Fesztiválon.
A rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött, melyet Berta Tibor ezredes, általános helynök és pápai káplán, valamint Bóka Tibor plébános koncelebráltak. A szentmisét követően Mészáros Károly őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári érdekvédelmi részleg vezetője, ünnepi beszédében megemlékezett a 170 éves Magyar Honvédségről és a nagy világégések helyi katonahőseiről. A megjelentek elhelyezték a kegyelet virágait a zalaapáti hősi emlékműnél.

A Katonadal Fesztivál programját a község polgármestere, Vincze Tibor nyitotta meg, aki beszédében felidézte a fesztivál keletkezésének körülményeit, majd elismeréseket adott át a rendezvény megvalósításáért hosszú időn át tevékenykedők részére.

Samu Zoltán, a Marcali Bajtársi Dalárda vezetője az ünnepség keretében vehette át Mészáros Károly őrnagytól a Honvéd Vezérkar Főnökének elismerését, a magyar katonadal hagyományainak megőrzése érdekében végzett áldozatos munkájáért.

A fesztivál zenei programját a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar koncertje nyitotta meg, majd a résztvevő közel húsz dalárda, kórus és hagyományőrző énekkar felvonultatta a magyar katonadal közismert és kevéssé ismert különlegességeit. A katonadalok mellett a Magyar Honvédség alakulatainak technikai bemutatója és katonai hagyományőrzők kiállítása is színesítette a programot. Aki pedig kedvet kapott a szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonai szolgálathoz, az a kaposvári toborzók standjánál kaphatott választ arra, hogyan öltheti fel az „angyalbőrt”.

Fotó: Lóki Ferenc Zoltán őrgy.


toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2