Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Katonazene és toborzópont a XIX. Savaria Történelmi Karneválon
2018.08.31. 12:22 , Dévényi György hadnagy
Az előző évekhez hasonlóan, idén is augusztus utolsó hétvégéjén, augusztus 24-26. között rendezték meg Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevált, amelyen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szombathelyi irodájának munkatársai, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) 18. kiképző század katonái, illetve a rendezvényre önként jelentkező Vas megyei önkéntes területvédelmi tartalékos állomány együttesen vettek részt.
Idén az esős időjárás rányomta a bélyegét a rendezvényre, de a három nap alatt így is sokan voltak kíváncsiak az MH KIKNYP toborzó sátránál a honvédségi továbbtanulási lehetőségekre, a hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos szolgálatra. A toborzóponton bemutatott érdekességek között nagyon népszerű volt a lézerpuska-lövészet, a széleskörű hatástalanított kézi lőfegyver bemutató, amelyet idén először a szombathelyi Underground Lövészklubbal közösen szervezett az iroda, és az örök kedvenc, a repülőgép- szimulátor, amely főként a fiatalokat vonzotta.
A rendezvényen a Magyar Honvédség több katonai szervezete is bemutatkozott: az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alakulat bemutatóval, Atlas légvédelmi rakétakomplexummal és egy Mercedes gépjárművel érkezett az eseményre, valamint idén is az MH 54. Veszprém Radarezred zenekara szórakoztatta a közönséget egy vidám előadással. A Vas megyéhez legközelebbi katonai szervezet, az MH Pápa Bázisrepülőtér gépjármű-technikai bemutatóval várta az érdeklődőket. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 2018-ban első ízben vett részt a rendezvényen: a katonák egy-egy teljes öltözet pilóta és tűzoltó egyenruhával érkeztek a helyszínre, amelyet a látogatók fel is próbálhattak.  Akiket pedig inkább a betűk vonzottak, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. sátránál találhatták meg számításukat, akár történelmi, akár katonai témájú olvasnivalóra vágytak.
Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2