Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Mozgalmas nyárvég Debrecenben
2018.09.03. 12:57 , Smidróczki Róbert főhadnagy
A nyár utolsó napjai sem teltek eseménytelenül az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni központjában, hiszen a szeptemberi bevonulás előkészítése mellett további önkéntes területvédelmi tartalékosok kötöttek szerződést a Nagysándor József laktanyában.
Izgatottan gyülekeztek a toborzó ügyfélszolgálat eligazítójában augusztus 29-én a szeptemberi központi kiképzésre, illetve közvetlenül az alakulatukhoz bevonuló pályázók. A 25 leendő szerződéses katonát Bódi Imre törzszászlós „indította útba”, melynek során ellenőrizte az előírt okmányok meglétét, átadta számukra az utazáshoz szükséges felhívást, majd fontos tudnivalókkal, illetve – a sok éves katonai múltjának tapasztalatait felhasználva - hasznos tanácsokkal látta el őket a rájuk váró kihívásokkal kapcsolatban. A következő napon már a tartalékos katonáké volt a főszerep, hiszen a laktanya színháztermében újabb 17 fő csatlakozott az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerhez.
A megjelenteket Nagy Zoltán alezredes, a debreceni központ parancsnoka köszöntötte, és gratulált azon elhatározásukhoz, hogy munkájuk vagy tanulmányaik mellett, akár saját szabadidejüket feláldozva segítik a honvédelem ügyét, támogatják a honvédség munkáját. Az alezredes elmondta, hogy a területvédelmi tartalékos rendszer iránti érdeklődés folyamatos a megyében, nem csak egy kezdeti lelkesedésről, fellángolásról beszélhetünk. Bizonyítja ezt az is, hogy a rendszer bevezetését követő első félévben, azaz 2017-ben 169-en, 2018 első nyolc hónapjában pedig 170-en kötöttek szerződést Hajdú-Biharban. A parancsnok reményét fejezte ki, hogy ez a tendencia a jövőben is megmarad, vagy akár még növekedni is fog, hiszen az elvégzett toborzó munkának, a csoportos tájékoztatóknak, a civil szervezésű rendezvényeken történő kitelepüléseknek köszönhetően egyre többen és többen ismerik meg a tartalékos szolgálathoz való csatlakozás lehetőségét.
Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2