Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A katonai pályát népszerűsítették a versenyen
2018.09.24. 10:44 , Singer Éva hadnagy
A tavalyi siker után idén is megrendezték a pápai középiskoláknak a „Hazámat szolgálom” honvédelmi versenyt. A rendezvényen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) veszprémi toborzó központjának bemutatóján a résztvevő csapatok hatástalanított fegyverekkel ismerkedhettek meg, kipróbálhatták a repülőgép szimulátort, valamint tájékoztatást kaptak a szerződéses és tartalékos katonai szolgálatról. Az alakulat a versenyzőknek ajándéktárgyakat is átadott.
Az elmúlt évben rendezte meg először a Pápai Honvéd Bajtársi Klub és az MH Pápa Bázisrepülőtér a „Hazámat szolgálom” elnevezésű honvédelmi csapatversenyt, melynek az alakulat adott otthont. A szellemi és fizikai feladatokat egyaránt felvonultató megmérettetés célja, hogy elősegítse a fiatalok hazafiasságra, valamint egészséges, sportos életmódra való nevelését, emellett népszerűsítse a honvédséget és a katonai pályát. A verseny nagy sikert aratott a diákok körében, így nem volt kérdés a folytatás: idén a város hat középiskolájából már hét csapat jelentkezett. A diákoknak a verseny előtt a bázis Csapatművelődési Otthonában Soós Gyula őrnagy, az MH KIKNYP veszprémi központjának parancsnoka tartott előadást az önkéntes tartalékos és szerződéses katonai szolgálatról, majd a bázis történetével ismerkedhettek meg. A fél napos verseny honvédelmi totó kitöltésével indult, majd kezdetét vette az akadályok leküzdése. A fiataloknak számos, erőt próbáló feladatot kellett csapatban megoldaniuk, többek között volt súlyhúzás, sebesültszállítás, lövészet, kúszófolyosó.

A teljesítményt természetesen jutalmazták is a verseny után. A díjakat és tárgyjutalmakat Áldozó Tamás, a város polgármestere, Gangler Lászó ezredes, az alakulat parancsnoka, Farkasdi Lajos nyá. őrnagy, a bajtársi egyesület elnöke, valamint az MH KIKNYP nevében Soós Gyula őrnagy adta át a csapatoknak.

Fotó: 3.TÉK
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2