Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Honvédelmi Nevelés konferencia Zalaegerszegen
2018.12.11. 08:26 , Ferge László őrnagy
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) zalaegerszegi irodája, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred közös szervezésében került sor az I. Zalaegerszegi Honvédelmi Nevelés Konferenciára 2018. december 7-én.

Megnyitó beszédében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy személy szerint is fontosnak tartja, hogy minél több fiatalhoz eljussanak a katonai pályával kapcsolatos információk.

Kis Gyula alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) főtisztje a honvédelmi nevelés alapjairól, a Honvéd Kadét Programról, valamint a honvédelmi alapismeretek tantárgyról tartott előadást.

 Szabó Ferenc őrnagy, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály főtisztje „Ágazati szakképzés és katonai középiskola” című előadását követően Ferge László őrnagy, az MH KIKNYP zalaegerszegi irodájának vezetője tájékoztatta a jelenlévőket a toborzás Zala megyei helyzetéről.

 

Kis-Bús Károly alezredes, a 48. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka pedig az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat főbb tudnivalóit ismertette.

 

 A középiskolás fiatalokat Kristofóri Balázs hadnagy, az MH HFKP tisztje tájékoztatta a Honvédelmi Táborokról és a Haditorna versenyekről, majd Miklós Zoltán Pál főtörzszászlós, az MH 54. Veszprém Radar Ezred vezénylőzászlósa tartott előadást az altisztképzés megújuló rendszeréről, az „Acélkockáról”. A rendezvényen több mint 100 fő Zala megyei diák vett részt, akiket az előadások mellett akadálypályával, technikai és fegyverbemutatóval is vártak a szervezők.

Fotó: Kocsis Attila t. zászlós

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2