Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Új távlatok
2019.01.31. 15:18 , Vajda Katalin ha.
Együttműködési megállapodást kötött az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka (MH KIKNYP) és a Humánia HRS Group Zrt. és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet képviselője január 30-án a Parancsnokság épületében.
Szűcs Imre ezredes, parancsnok, Márkus Zoltán vezérigazgató és Kaluzsa Attila Kelet-magyarországi területi igazgató írt alá együttműködést, amely mind a két fél számára egy új lehetőség kezdetét jelenti. A megállapodás értelmében, első körben Bács-Kiskun megyében kezdik el kiépíteni a közös munkát, amelyben Durgó Tamás őrnagy, helyi irodavezető és állománya lesz Kaluzsa Attila, területi igazgató és csapata segítségére.

A tervek szerint végül országos szintre lesz kiterjesztve az együttműködés, hiszen mind az MH KIKNYP-nek, mind a Fürge Diák Iskolaszövetkezetnek vannak megyei szinten irodái. Márkus Zoltán elmondta, izgatottan várja a közös munkát, hiszen a célcsoport és a cél is közös: megszólítani és jövőképet nyújtani a fiatalok számára. Kiemelte, hogy, nem csupán üzleti szempontból tartja fontosnak az együttműködést, hanem valóban lényegesnek gondolja, hogy tegyünk a hazánkért, szűk környezetünkért. Az egyik kiemelt terület az önkéntes tartalékosok toborzása lesz, valamint a honvédelmi nevelés.

 „Úgy gondolom, sokat tanulhatunk majd egymástól. 16 éves kortól közvetítünk ki diákokat, akik sokszor már célirányosan, későbbi terveiknek megfelelően keresnek diákmunkát is. Ezen korosztály megszólításában, a honvédelmi nevelés jóvoltából az MH KIKNYP szakembereinek nagy tapasztalata van és a fiataloknak is egy új perspektívát adhat”- mondta a vezérigazgató.
Szűcs ezredes kiemelte, hogy a Humánia HRS Group Zrt. és Fürge Diák Iskolaszövetkezet munkatársai a toborzókkal közösen, egymást segítve tartanak majd előadásokat, tájékoztatókat a fiatalok számára, akik így találkozhatnak a katonai hivatással és annak minden lehetőségével. Továbbá elmondta, azoknak a diákoknak, munkavállalóknak, akiknek nem sikerül a civil vagy éppen a katonai pályán megtalálni a számításaikat, így még több választási lehetőség áll majd rendelkezésükre.

Az együttműködésnek köszönhetően egy lehetőségekkel teli, a munkavállalást elősegítő és a katonai hivatást is népszerűsítő közös munka jött létre.

Fotó: Heszler Ramóna Petra ha.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2