Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Fiatalos lendületben a székesfehérvári Katonai Igazgatási Központ
2019.04.17. 09:46 , Alasztics Ágnes őrgy.

Székesfehérvári általános – és középiskolás diákoknak szervezett programokat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 3. Katonai Igazgatási Központ. Összesen 10 iskola 314 tanulója, valamint pedagógus kísérőik vették birtokba egy napra a Központ létesítményét.

Az érdeklődőket az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Helyőrségtámogató Parancsnokság zenekarának térzenéje hívogatta, majd Rátkai István alezredes, a 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka szólt a fiatalokhoz.

A diákok ezt követően az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonáihoz csatlakoztak, akik megmutatták nekik, hogyan működik egy katonai ellenőrző – áteresztő pont. A bemutató után interaktív történelmi vetélkedőn, valamint pályaválasztási előadáson vettek részt az iskolások.

A nap folytatásában hasznos önvédelmi fogásokat és életmentő technikákat tanultak a gyerekek, melyet kézifegyver – bemutató, valamint lézerfegyver- és légpuskalövészet követett. Aki kíváncsi volt, hogy milyen érzés vadászgéppel repülni, szimulátor segítségével ezt is kipróbálhatta! Az életre szóló élményt nyújtó program a HM Zrínyi Média, a Katonai Emlékpark Pákozd, a Honvéd Szondi SE és Fejér Megyei MATASZ közreműködésével valósult meg. Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred híradó technikáit, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj mentesítő kamionját és speciális felszereléseit, illetve az MH Katonai Rendészeti Központ eszközeit is láthatták a fiatalok. A toborzó nap olyan jól sikerült, hogy senki sem akart hazamenni.

A rendezvényről a helyi médiumok is tudósítottak:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/toborzonap-avagy-most-szep-lenni-katonanak-2969206/

https://www.fehervartv.hu/video/index/26898

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2