Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Futva emlékeznek a Hősökre!
2019.04.18. 13:15 , Smidróczki Róbert fhdgy.

Váltófutással és ünnepi koszorúzásokkal emlékeznek a katonahősökre Hajdú - Bihar megyében, május 27. és 31. között. A Magyar Hősök Emléknapjához kapcsolódó programsorozat részeként katonai toborzó rendezvények is várják az érdeklődőket.

Az idei évben a Magyar Honvédség debreceni Katonai Igazgatási Központja nem mindennapi módon tiszteleg a magyar hősök előtt. Az „Emlékfutás a Hősökért, Tavaszi Toborzó Hadjárat” elnevezésű programsorozat részeként 18 települést érintenek a megyében szolgáló hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák.

Nagy Zoltán alezredes, a 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka úgy véli, az emlékfutás jó lehetőséget teremt arra, hogy a katonák és a helyiek közösen emlékezzenek meg őseink dicső tetteiről, mellyel a Magyar Honvédség és a civil lakosság kapcsolata is erősödhet. A katonák a sport és az egészséges életmód fontosságát is hangsúlyozva szeretnék, ha sokan csatlakoznának hozzájuk. A Debrecenből induló váltófutás során az érintett települések polgármesterei egy-egy emlékszalagot kötnek a futók által vitt stafétabotra (kopjafára), ezzel is támogatva a kezdeményezést.

A fotó illusztráció. 

A megemlékezések és koszorúzások mellett az adott napon utolsóként érintett településen nagyszabású katonai toborzó rendezvénnyel is készülnek. A Debrecen Helyőrségi Zenekar térzenéje, katonai bemutatók, a helyi kulturális, művészeti- és sportegyesületek műsorai, valamint egészségügyi szűrések várják az érdeklődőket.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2