Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Szolnokra érkezett a NATO 20 vándorkiállítás
2019.05.14. 09:34 , Márton Boglárka t. hdgy
Szolnoki állomásához érkezett az a vándorkiállítás, mely Magyarország 20 éves NATO – tagságát mutatja be. Az izgalmas tárlat május 13- án, hétfőn nyílt meg a Szolnoki Szakképzési Centrumban és szerda délig várja látogatóit.

Hetven éve alakult az észak-atlanti szövetség, melyhez 1999 márciusában Magyarország is csatlakozott. A kiállítás megnyitóján Szabó István honvédelmi államtitkár kiemelte: hazánk megbecsült és sikeres tagja a NATO-nak, köszönhetően azoknak a katonáknak, akik ebben a húsz évben felkészülten és elkötelezetten hajtották végre feladataikat.

 

A megnyitón 10 iskola több mint 600 diákja vett részt a Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziumban. A fiataloknak katonai bemutatókkal és haditechnikai eszközökkel készültek, de kipróbálhatták a lézerpályát és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szimulátorait is.

 Az eseményhez katonai toborzás is kapcsolódik, hiszen kiemelt cél a fiatalok megszólítása. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ szerdáig folyamatosan várja az érdeklődőket, valamint a diákcsoportokat a helyszínen.

Fotó: Terenyi Krisztina szds. 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2