Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Versekkel emlékeztek Buda visszafoglalására
2019.05.17. 10:04 , Márton Boglárka t. hdgy

„VerSereg” néven rendezett versmondó versenyt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Kaposváron. A megmérettetésen általános iskolás diákok vettek részt, akik katonai témájú verseket szavaltak.

A 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ és a Somogy Megyei Kormányhivatal Buda visszafoglalásának 170. évfordulója alkalmából programsorozatot állított össze. Ennek részeként hirdették meg a versmondó versenyt is, mellyel a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulójára is emlékeztek.

 

A kaposvári iskolák egy alsó – és egy felső tagozatos diákot nevezhettek a megmérettetésre, melynek összesen 12 indulója volt. Szavalótehetségüket szakmai zsűri értékelte, tagjai Böröndi Józsefné nyugalmazott magyartanár, Varga Zsuzsanna Jászai Mari – díjas színművész és Lőrincz Sándor újságíró voltak. Az első helyet Csillag Boglárka, a Zrínyi Ilona Tagiskola diákja nyerte el, aki Kányádi Sándor Az elveszett követ című versét adta elő. A második helyen Balogh Ádám, a Kisfaludy Lakótelepi Tagiskola tanulója végzett, a harmadik helyezést pedig Karnis Csongor, a Berzsenyi Dániel Tagiskola diákja szerezte meg. Több versenyző különdíjban részesült.

A tematikus programok közt honvédelem- és hősök napi megemlékezés, valamint könyvbemutató is szerepel.

Fotók: Koncsek Barna zászlós

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2