Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Budaörsön is toboroztak
2019.05.23. 11:37 , Márton Boglárka t. hdgy

A budaörsi haditechnikai bemutató mindhárom napján nagy sikere volt a toborzók által a helyszínre telepített lasertag pályának és repülőgép-szimulátoroknak, de sokan voltak kíváncsiak a honvédség új fegyvereire is.

Nagy volt az érdeklődés az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsokság toborzó sátrainál és tájékoztató pontjánál a hétvégi rendezvényen. A Parancsnokság katonái az iskolás csoportoknak és a családoknak is szerveztek programokat, miközben a katonai hivatás fontosságáról beszéltek. A baráti társaságokat leginkább a lézerharc érdekelte, hosszú sorokban álltak a pálya előtt, de sok fiatal próbálta ki a repülőgép–szimulátorokat is. Csak a toborzóknál vehették kézbe a Magyar Honvédség legújabb fegyvereit, például a Bern gépkarabélyt vagy a Scorpion géppisztolyt.

Tájékoztató anyagokkal, katonai magazinnal és apró emléktárgyakkal is készültek a látogatóknak a toborzók. Sokan kérdeztek a katonai szolgálatvállalásról és a bemutatott eszközökről is. Több látogató a rendezvény hatására kapott kedvet a katonasághoz. „A honvédség egyik legfontosabb célja a toborzás” – ezt Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mondta a rendezvény előtt. Hozzátette: ahhoz, hogy megfeleljünk a modern kihívásoknak, elegendő számú katonára van szükség.

 

Egyre több a nő a seregben, harcoló alakulatoknál azonban még mindig kevesen szolgálnak közülük. A budaörsi hétvégén bemutatkozott az Ausztriából érkező, 14. Páncélos Zászlóalj is, melynek harckocsi–parancsnoka, Bettina minden hölgy számára példaként szolgálhat. Betti felel a jármű kezelőszemélyzetéért, irányítja a vezetőt és célt ad az irányzónak, miközben aktív szerepe van a felderítésben és a harckocsi felkészítésében is. Szerinte erre minden nő képes, aki kellően határozott, elszánt és jó a fizikuma. Fontos, hogy nyitott legyen az új dolgokra, hiszen ismernie kell a harckocsi bonyolult technikai jellemzőit is.

Fotók: Márton Boglárka t. hdgy, Szöllősi Gergely t. hdgy 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2