Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Egykori légvédelmisek tartottak megemlékezést Miskolcon
2019.05.23. 13:59 , Maklári Bálint obsitos őrmester

Idén is koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak az egykori 2. Honi Légvédelmi Hadosztály tagjai Miskolcon. A Bocskai laktanyában található emléktáblánál a 35 éve megszűnt hadosztály nyugállományú katonái, polgári alkalmazottai, hozzátartozók és a hajdani sorállomány képviselői vettek részt.

 

A megnyitó beszédet Nagy László nyá. ezredes, a hadosztály utolsó parancsnoka tartotta. Az egybegyűltek üdvözlése után megemlékezett az utóbbi találkozó óta elhunyt bajtársakról. A rendezvényen köszöntötték Maklári Bálint obsitos őrmestert, aki rangos elismerésben részesült: elnyerte a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát.

Az emlékezésen dr. Hautzinger Gyula nyá. ezredes mondott ünnepi beszédet. Hangsúlyozta: a hadosztály évtizedeken keresztül fegyelmezetten biztosította Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a környező országrészek ipari- és gazdasági központjainak légi oltalmát. Példaértékűnek nevezte ezt a közösséget, amelynek tagjai időről-időre eljönnek emlékezni, egymással találkozni. A beszédet követően koszorúzásra került sor, majd emléktárgyat adtak át az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodának, megköszönve a rendezvény lebonyolításában nyújtott segítséget.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2