Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Koszorúzással ünnepelték a honvédelem napját Karcagon
2019.05.29. 11:48 , Horváthné Halász Klára őrgy.

A honvédelem napja alkalmából a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület rendezett ünnepi koszorúzást május 18-án, az Ifjúsági Ház épületénél elhelyezett emléktáblánál. 

Rab János nyugállományú őrnagy, az egyesület elnöke beszédében emlékeztetett: a Magyar Honvédelem Napját azért ünnepeljük május 21-én, mert 1849-ben, a dicsőséges tavaszi hadjárat során ezen a napon foglalta vissza Buda várát a magyar sereg a császáriaktól.

 

A város vezetőségének nevében Karcagi Nagy Zoltán önkormányzati képviselő, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság nevében Horváthné Halász Klára őrnagy, érdekvédelmi részlegvezető, Karcag Város Rendőrkapitányságának képviseletében Teleki Zoltán r. alezredes, a Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjasai és Baráti Köre Egyesület nevében pedig Borsi Balázs nyá. őrnagy helyeztek el virágot az emlékműnél.

Az ünnepségen megemlékeztek a Karcag helyőrségbe települt alakulatokról, az ott szolgálatot teljesítő katonákról és polgári alkalmazottakról, akik tevékenysége nagyban hozzájárult a város gazdasági, társadalmi és kulturális életének fejlődéséhez.

A koszorúzás után a vendégek, az egykori katonatársak és az egyesület tagjai közösen látogatták meg a volt laktanya területén található emlékszobákat, ahol felelevenítették a régi laktanyai életet és a közös történeteket.

Ezen a napon az 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársa kihelyezett érdekvédelmi ügyfélszolgálat keretében nyújtott segítséget a gondoskodási körbe tartozóknak. Ebben az esetben az iroda „házhoz megy”, így az idősek kényelmesen, otthonról tudják intézni ügyeiket. Ilyenkor történhet az üdülési igények leadása vagy az Állami Egészségügyi Központ igénybevételéhez szükséges igazolások és igazolványok igénylése is. Van olyan ügyfél, aki a régi ismeretség miatt keresi fel az érdekvédelemmel foglalkozó katonákat, mert szívesen mesél unokáiról, a kiskertjéről, vagy kirándulásairól.

Fotók: a szerző felvételei

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2