Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Lengyel delegáció a budapesti toborzó irodában
2019.09.17. 09:11 , Márton Boglárka hadnagy
Nyugállományú haditengerészekből álló lengyel delegációt fogadott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsokság. A vendégek a budapesti toborzó irodában tettek látogatást, hogy megismerjék a Magyar Honvédség tartalékos rendszerét.

A delegáció a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Pest Megyei Szervezetének meghívására, a lengyelországi Gdyniából érkezett hazánkba. A négyfős csoport a Lengyel Hadsereg 34. Vadászrepülő Ezred Tartalékos Tisztjeinek és a Repülés Rajongóinak Szövetségét képviselte, mellyel a MATASZ hosszú ideje együttműködik.

 

A lengyel vendégeknek Durgó Tamás őrnagy, Toborzó és Érdekvédelmi osztályvezető tartott előadást. Miután bemutatta a parancsnokság szervezeti felépítését és működését, a Magyar Honvédségben vállalható szolgálati formákról beszélt a meghívottaknak. Az előadás második felének tárgya az Önkéntes Tartalékos Rendszer működése volt: a delegáltak hallhattak a Honvédségben megtalálható tartalékos szolgálati formákról és a velük járó kötelezettségekről is. Durgó őrnagy hangsúlyozta: a 2017-ben indult területvédelmi alapon működő önkéntes rendszer egyre népszerűbb a civil társadalom körében és mára lefedi az egész országot.

 

Ennek a szolgálati formának a sajátossága, hogy működéséhez járásonként területvédelmi századokat állítottak fel, melyek irányítását megyénként zászlóaljszintű parancsnokságok végzik, élükön több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező hivatásos katonákkal. A parancsnokságok saját kiképző századdal rendelkeznek, hogy a jelentkezők megfelelő szakmai felkészítést, kiképzést kapjanak.

Az osztályvezető előadását követően lehetőség nyílt a toborzó iroda megtekintésére és a toborzás folyamatának megismerésére is.

Szöveg és fotó: Márton Boglárka hadnagy 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2