Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Országos hadisírgondozás Halottak napja alkalmából
2019.11.06. 08:50 , Márton Boglárka hdgy.

Rendbe tették a hősi parcellákat Halottak napja alkalmából a Magyar Honvédség illetékes alakulatai. Az országos munkálatokba tartalékos katonák és civil önkéntesek is bekapcsolódtak.

Az emlékhelyek karbantartását több mint 150 katona és mintegy 50 önkéntes végezte el október utolsó napjaiban. Közös munkájuk eredményeként 8105 hősi sír és 15 hősi emlékmű szépült meg, összesen 24 helyszínen. A résztvevők gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeztek meg a hazánk védelmében elesett katonahősökről. Ezzel egy százéves hagyomány éledt újra, melynek erősítésére a jövőben is terveznek hasonló kezdeményezést. Parancsokságunk és az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsokság katonái mellett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred kollégái is segédkeztek abban, hogy a hősi sírokat rendben találják a megemlékezők Halottak napján.

 

kapcsolódó tartalmak
Országos hadisírgondozás
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2