Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
MATASZ – MH KIKNYP találkozó
2019.11.19. 15:30 , Márton Boglárka hadnagy
Fontos kérdésekről tanácskozott országos és megyei vezetőinek részvételével a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ).

A megbeszélésen Széles Ernő nyugalmazott dandártábornok, a MATASZ elnöke többek között arról beszélt, hogy napjainkban kiemelt feladat az Önkéntes Tartalékos Rendszer népszerűsítése, valamint a hazafias nevelés erősítése a fiatalok körében, amelyekben - az MH KIKNYP mellett - a MATASZ is kiveszi a részét. Igyekeznek erősíteni a kapcsolatot a köznevelési intézményekkel, új tanintézményeket bekapcsolni a Honvéd Kadét Programba, továbbá a felsőoktatásban tanulók körében is népszerűsíteni a katonai életpályát.

 

Széles tábornok arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy megkezdték azokban a városokban és budapesti kerületekben a MATASZ szervezését, amelyekben ehhez rendelkezésre állnak a feltételek és igény van rá. A budapesti kerületekben a szervező munka arculatát nem más vállalta, mint - az idén 70 éves - Farkas Bertalan űrhajós nyugállományú dandártábornok.

A MATASZ elnökének gondolatait követően Szűcs Imre ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka tartott tájékoztatót, amelynek során részletesen bemutatta alakulata feladatrendszerét, majd elemezte a toborzó munkában elért eredményeket is. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a MATASZ-szal közös érdek az, hogy megszólítsák a civil társadalom azon rétegeit is, amelyeket eddig esetleg nem sikerült.

 

Szűcs ezredes és Széles tábornok megállapodtak abban, hogy országos és a megyei terveiket rendszeresen harmonizálják és minimum negyedévente közös értekezletet hívnak össze.

 Fotók: MATASZ 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2