Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Nyugállományú katonákat köszöntöttek
2019.11.21. 14:09 , Török Nikolett t. százados

Kerek születésnapjuk alkalmából, emléklappal köszöntötték Burányi László és Szénási László nyugállományú ezredest, Sántha Béla nyugállományú alezredest és Farkas Dezső nyugállományú törzszászlóst az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) munkatársai.

Burányi ezredes, az egykori MH Bács-Kiskun Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság vezetője 70 éves lett, ez alkalomból Gáldonyi Sándor százados, a kecskeméti katonai igazgatási és érdekvédelmi iroda megbízott vezetője és Parádi Gyöngyi zászlós látogatták meg, hogy átadják Szűcs Imre ezredes, parancsnok jókívánságit.

Burányi Lászlót 1973-ban avatták tüzér tisztté, első szolgálati helye a kiskunhalasi Gábor Áron Páncéltörő Tüzérezred volt. Később elvégezte a Zrínyi Miklós Katonai Akadémiát és helyőrséget váltott: Nyíregyházán, a 94. Harckocsi és Felderítő Zászlóalj parancsnokhelyettese, majd a 15. Gépesített Lövészhadosztály rakéta-és tüzér felderítőfőnöke lett. Miután felszámolták a hadosztályt, a ceglédi 3. Gépesített Hadtest tüzérfőnökének nevezték ki. Az MH Bács-Kiskun Megyei Hadkiegészítő Parancsnoksághoz 1997-ben került, irányítását 2000-ben vette át nyugdíjba vonulásáig.

 

A 90 éves Szénási ny. ezredesnek - aki korábban a Tolna Megyei Hadkiegészítési és Területvédelmi Parancsnokságot irányította -, a szintén 90 éves Sántha Béla ny. alezredesnek, az egykori Bács-Kiskun Megyei Hadkiegészítési és Területvédelmi Parancsnokság parancsnokhelyettesének, valamint a 80 éves Farkas Dezső ny. törzszászlósnak Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is gratulált. Az általuk küldött emléklapokat is a kecskeméti katonáktól vehették át az ünnepeltek.

 

Fotó: Török Nikolett tartalékos százados

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2