Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Magyar-szerb humánpolitikai tapasztalatcsere
2019.11.25. 09:55 , Márton Boglárka hdgy.
Katonai küldöttség kíséretében Budapestre látogatott Milan Ranković, a szerb védelmi minisztérium védelempolitikai igazgatója azzal a céllal, hogy tájékoztatást kapjon a Magyar Honvédség katonai életpályát népszerűsítő stratégiájáról, valamint a honvédelmi nevelés koncepciójáról.

Milan Ranković igazgató – amellett, hogy Erdélyi Lajos humánpolitikáért felelős helyettes államtitkárral folytatott szakmai megbeszélést – előadásokat hallgatott meg a toborzói tevékenységről, majd ellátogatott az Alkotás utcai toborzóirodába is. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) munkatársai bemutatták, hogyan folyik a toborzás a gyakorlatban, mik a jelentkezés és a szerződéskötés közti főbb állomások.

 

Erdődi Mihály őrnagy, az iroda vezetője kiemelte az elmúlt három év toborzási eredményeit; az alakulat ugyanis évről-évre egyre több ember számára teszi vonzóvá a katonai hivatást, jelentősen gyarapítva mind a szerződéses, mind a tartalékos állomány létszámát. A népszerűsítő stratégiákról elmondta, a toborzók folyamatosan jelen vannak különböző rendezvényeken, valamint rendszeresen látogatnak el alap-, közép- és felsőoktatási intézményekbe. Emellett aktív felhasználói a közösségi médiának és rendszeresen dolgoznak a tájékoztató anyagok megújításán. Az előadása során elhangzott, az országban már több egyetemen működik kihelyezett toborzópont, és a fiatalok egymás példáját követve, sorra létesítenek tartalékos jogviszonyt a Magyar Honvédséggel.

 

Honvédség Parancsnoksága részéről Vanyur Tibor ezredes, az MH KIKNYP-től pedig Durgó Tamás őrnagy adott tájékoztatást. Elmondták, korábban az alkalmassági vizsgálatok megelőzték az alapkiképzést, ez azonban megnövelte a folyamat idejét, így ennek kezelésére bevezették, hogy a jelentkezők dönthetnek úgy is, hogy az alapkiképzésük alatt, már a szerződésüket aláírva mennek a vizsgálatokra.

A kérdések megválaszolását követően a toborzók körbevezették a látogatókat az ügyfélszolgálaton. 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2