Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Bevonul a 2500. hajdúsági szerződéses katona
2020.01.30. 08:26 , Smidróczki Róbert főhadnagy
Hamarosan bevonul alapkiképzésre Hajdú-Bihar megye 2500. szerződéses katonája. Tarr János ünnepélyes állományba vételére január 27-én került sor Debrecenben, a Nagysándor József Laktanyában. A rendezvényen a területi katonai igazgatási szerv munkatársai, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái, valamint a sajtó képviselői is jelen voltak.

Ezen elhangzott, hogy a Debrecen frekventált helyén elkészült, a kor követelményeinek megfelelő toborzóiroda 2001 novemberében nyitott meg. Az eltelt bő húsz évben a katonai toborzók – együttműködve az önkormányzatokkal, foglalkoztatási szervekkel, oktatási intézményekkel, civil szervezetekkel és a média képviselőivel – igyekeztek a lakosság széles rétegét megszólítani, tájékoztatni őket a Magyar Honvédségben vállalható szolgálatvállalási formákról.

 

Megtudtuk azt is, hogy a honvédtiszt-, illetve altisztképzésre, valamint a pilótaképzési programra eddig közel 1500 fő jelentkezett Hajdú-Bihar megyéből, a 2012-ben megújított tartalékos rendszerhez pedig már több mint 1000-ren csatlakoztak. Az iroda a szerződéses katonák toborzásában is meghatározó szerepet vállal, ennek eredménye, hogy február 3-án bevonul alapkiképzésre a 2500. hajdúsági szerződéses katona.

A húszesztendős Tarr Jánost leendő alegységének vezetője, Varga István alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljának parancsnoka köszöntötte és egy kiképzésre összeállított felszerelési csomagot is átadott részére. Ezt követően Nagy Zoltán alezredes, központparancsnok emlékplakettet nyújtott át a 2500. bevonulónak. Nagy alezredes beszédében kiemelte, hogy Hajdú-Bihar megye élen jár a toborzásban és reményei szerint a jövőben sem csökken majd a jelentkezési kedv, hiszen a jelenleg is zajló Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően kijelenthető, hogy talán még sosem volt ennyire jó katonának lenni.


 

A rendezvény zárásaként az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vezetése nevében Varga István alezredes elismeréssel köszönte meg a debreceni toborzók munkáját.

 Fotó: Punku Szabolcs törzszászlós

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2