Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Pályára irányítás Csongrád megyében
2020.03.13. 07:54 , Baranyai Erika Piros t. hdgy.

Sikeres hónap áll az MH 2. Toborzó és Érdekvédelemi Központjának katonái mögött. A szegedi toborzók februárban is számos középiskolába látogattak el, hogy népszerűsítsék a katonai hivatást.

A szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium diákjai számára már nem volt idegen a katonák jelenléte, hiszen ebben az intézményben a kezdetektől folyik honvédelmi oktatás. Az iskola igazgatónője szerint a katonákkal töltött idő kedvezően hat a fiatalok gondolkodására, viselkedésére.

 

A szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium fiataljai körében az „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer volt népszerű, egy fiatalember rögtön a tájékoztató után fel is kereste a Szegedi Toborzó Irodát, hogy jelentkezzen.

 

A katonai hivatás népszerűsítését nem lehet elég korán kezdeni: a szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulóinak is sok kérdése volt hozzánk, rendkívül érdeklődő gyermekekkel találkoztunk.

A pályaorientációban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár (Hódmezővásárhely) és az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred vezénylőzászlósai is közreműködtek.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2