Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Már az ELTE-n is lehet katonának jelentkezni
2020.05.28. 14:35 , Márton Boglárka hdgy.

Toborzóirodát nyitottunk az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol hetente két alkalommal várjuk a katonai hivatás iránt érdeklődőket.

Több hazai felsőoktatási intézmény után az ország egyik legnépszerűbb egyetemén, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen is lehet már katonának jelentkezni. Toborzóirodánk minden kedden és csütörtökön 13 és 15 óra közt tart nyitva, az Egyetem tér 5. szám alatt.

A szűk körű megnyitón az ELTE részéről dr. Scheuer Gyula kancellár, míg a Magyar Honvédségtől Szűcs Imre ezredes, a katonai toborzók parancsnoka vett részt. Szűcs ezredes megköszönte az intézmény képviselőinek, hogy ideiglenesen, egyelőre a nyári időszakban helyet biztosítanak a toborzók részére és bízik a hosszútávú együttműködésben. A következő hetekben élénk érdeklődésre számítunk, hiszen az elmúlt két hónapban – részben a járványügyi helyzet hatására – valamennyi toborzóirodánkban nőtt a jelentkezők száma, mely hamarosan elérheti az ezer főt – mondta a parancsnok, majd kiemelte, hogy mindenkinek igyekeznek az elképzelései, képességei és a honvédség lehetőségei alapján beosztást biztosítani.

 

Dr. Scheuer Gyula kancellár arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a toborzóiroda megnyitására az Egyetem harmadik missziós célkitűzései keretében van lehetőség. Tekintettel a koronavírus-járvány miatti munkaerőpiaci tendenciákra, a munkanélküliség csökkentésének egyik módja lehet a katonai szolgálat. A kancellár felhívta a figyelmet, hogy a toborzóiroda elsősorban a civil lakosság számára nyújt lehetőséget a honvédséghez való csatlakozásra, emellett azonban az egyetemistákat is igyekszik megszólítani, tájékoztatni a tanulmányaik melletti, illetve utáni katonai álláslehetőségekről. A honvédség nem rendelkezik a belvárosban a feladatra alkalmas ingatlannal, az ELTE hallgatói ügyfélszolgálati irodáján pedig jelenleg nincs személyes ügyfélfogadás, így az ingatlan a veszélyhelyzet alatt is hasznos funkciót láthat el.

 

A megnyitó után az irodában jelentkezett első önkéntes területvédelmi tartalékos katonák között köszönthettük Babos Jánost, az ELTE szolgáltatási igazgatóját, aki a toborzóktól megkapta a szükséges tájékoztatást. Fehér Zsolt főhadnagy, az iroda vezetője elmondta, hogy szeretnék minél több ELTE-s hallgatóval megismertetni a katonai szolgálatvállalási lehetőségeket, kiemelten a tartalékos szolgálatot, amely akár tanulás mellett is vállalható. Végül Szűcs ezredes felhívta a figyelmet a Magyar Honvédség által kínált ösztöndíjakra is, amelyekről hamarosan Neptun üzenetben tájékoztatják a fiatalokat.

A Magyar Honvédség 12 magyarországi egyetemmel működik együtt, az ELTE-vel eddig még nincs megállapodása, de a felek vizsgálják a jövőbeli együttműködési lehetőségeket.

Fotók: ELTE
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2