Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Visszatér a honvédelmi nevelés Szegedre
2020.05.15. 12:56 , Baranyai Erika Piros t. hdgy.
A Honvéd Kadét Program elindításáról írt alá együttműködést az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és a szegedi Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetése, így 2021 szeptemberétől visszatér Szegedre a honvédelmi nevelés.

Akár érettségi tárgyként is választhatják majd a „csonkás” diákok a honvédelmi alapismeretek tantárgyat, melyet középiskolai éveik során összesen 1500 órában tanulhatnak jövő év szeptemberétől. A Honvéd Kadét Program elindításáról nemrég állapodott meg Szűcs Imre ezredes, a katonai toborzók parancsnoka Erdélyi Margittal, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatójával, Tóthné Bíró Zsuzsanna igazgatóval, valamint Avramucz Mihály kancellárral. A tervek szerint a képzés keretein belül a tanulók a katonai járművek szerelését is elsajátíthatják, például repülőgép-szerelői képesítést szerezhetnek.

A Magyar Honvédség együttműködése a Csonkával az 1980-as évek óta tart. A 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ katonái rendszeresen tartanak pályaorientációs előadásokat és vesznek részt több iskolai programon is. Az intézmény együttműködik a Honvédelmi Sportszövetséggel és rendszeresen megméretteti diákjait az Országos Haditorna Versenyen, melynek tavaly megnyerték a megyei döntőjét.

Szűcs Imre ezredes kiemelte: ha a diákoknak megtetszik a katonai pálya, a középiskola után ki-ki elképzelése szerint jelentkezhet szerződéses vagy tartalékos katonai szolgálatra, illetve továbbtanulhat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán, vagy az MH Altiszti Akadémián.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2