Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Taroltak a miskolci katonák a honvédelmi többtusán
2020.09.30. 08:15 , Póczos Nikolett t. ftőrm.
A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) negyedik alkalommal rendezte meg honvédelmi többtusa versenyét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagybarcán. A verseny eredményhirdetésén részt vett dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

Lövészet, gránátdobás, akadálypálya, 2000 méteres terepfutás, valamint elméleti tesztfeladatok szerepeltek a Honvédelmi Többtusa idei feladatai között. A 12 csapat 49 indulója hivatásos és szerződéses katonák mellett önkéntes tartalékosokból, valamint kadétképzésben résztvevő diákokból állt.

 

A megnyitón Pető Sándor, a MATASZ Borsod-Abaúj Zemplén megyei elnöke elmondta, a szövetség egyik fő feladata az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzása. Az eredményhirdetésen résztvevő dr. Ruszin Romulusz államtitkár gratulált a szervezőknek az egyre sikeresebb és népszerűbb rendezvényhez. Beszédében kiemelte, hogy a résztvevőket ugyanaz a cél hozta a versenyre, hogy a sport és a játék révén kellemesen töltsék el a szabadidőt.

A miskolci toborzóiroda csapata tarolt a többtusán: lövészetben 3. helyezést értek el, Domonkos Dóra t. főtörzsőrmester pedig női összetettben lett a harmadik, egyéni lövészetben és az akadálypályán a 2. helyet szerezte meg.

Képek: Mészáros József

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2