Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Találkoztak a megyei hadisírgondozással foglalkozó szakemberek
2020.10.15. 14:00 , Kollár Aliz t. hdgy.
Minden megyéből érkeztek hadisírgondozó szakemberek arra az értekezletre, melyet az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság Társadalmi Kapcsolatok Főnöksége szervezett. A találkozó fő célja az volt, hogy személyesen is megvitassák a következő hónapok feladatait.

A megbeszélés másik apropóját az idei szervezeti átalakítás adta, nemrég ugyanis megalakult a Tásadalmi Kapcsolatok Főnöksége, mely összefogja és koordinálja a hadisírgondozás szakfeladatait.

A Főnökség új vezetője, Dr. Töll László ezredes röviden bemutatkozott a résztvevőknek, majd a különböző hőskultuszok eredetéről tartott előadást. Töll ezredes nemzetközi ismeretei, összegyűjtött tapasztalatai jó alapot nyújtanak ahhoz, hogy a Magyar Honvédség hadisírjainak karbantartása tovább fejlődjön. Kiemelte, hogy óriási értéket képviselnek ezek a hősi parcellák, felkutatásuk, ápolásuk jelentős és szép feladat, amellyel tartozunk a katonahősök emlékének.

Az értekezleten a karbantartással megbízott tisztek is megszólaltak, bemutatkozásuk után tájékoztatást adtak arról, milyen eszközökre és egyéb feltételekre lenne szükségük a további eredményes munkavégzéshez.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2