Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Halottak napi előkészületek
2020.10.22. 10:12 , Farkas László Bence hdgy.
Halottak napjához közeledve az emberek meglátogatják, megtisztogatják elhunyt hozzátartozóik sírjait, virágot és gyertyákat helyeznek el rajtuk, mécseseket gyújtanak emlékükre.

A győri irodánk munkatársai lelkes diákok segítségével tették rendbe Mosonmagyaróváron a világháborúk során, a haza védelmében életüket áldozó katonák sírjait.

A Farkas László Bence hadnagy és Simon Balázs tartalékos főtörzsőrmester irányításával zajlott közösségi szolgálat során a tanulók rövid tájékoztatást kaptak a katonai továbbtanulás és szolgálatvállalás lehetőségeiről, valamint a település XX. századi hadtörténeti eseményeiről is.

A Győri Műszaki SZC Hunyadi Mátyás Technikumának 10. évfolyamos informatika szakos tanulói az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében hadisírokat és emléktáblákat tisztítottak meg, bokrokat metszettek, lehullott faleveleket gereblyéztek, összegyűjtötték a letört gallyakat, valamint munkájukkal – nem mellékesen – kivívták az arra járók elismerését is. Az 5 diák és kísérő tanáruk háromórányi munkájának eredményeként megszépült egy 1848-as honvédsír, az I. világháború során hősi halált halt katonák parcellája, valamint két további II. világháborúban elesett katona sírja is. A közösségi szolgálat a mécsesek meggyújtásával és főhajtással ért véget.

– „Jó érzés volt ebben a munkában részt venni, sokat tanultam arról, mi a hazaszeretet.” – fogalmazta meg gondolatait az egyik tanuló.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy Halottak napja alkalmából helyezzen a környezetében lévő hadisírokra is egy mécsest vagy egy szál virágot, ezzel is emlékezve a hazáért életüket áldozó katonahőseinkre!

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2