Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
CISM Day Run – Futás a békéért
2021.02.19. 16:26 , Kollár Aliz t. hdgy.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács idén is megrendezte a CISM Day Run futóversenyét. A járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben sokan egyénileg, vagy kisebb csoportokban vettek részt az eseményen.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie – CISM) 1948. február 18-án Brüsszelben alakult meg, amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság után a második legnagyobb, sport köré épülő szervezet. 

A sporttanács és a tagországok katonái, honvédségi dolgozói, és a honvédelmi sportegyesületeinek tagjai 2006 óta ünneplik a megalakulás évfordulóját közös futással, amely a CISM Day Run elnevezést kapta.

A Magyar Honvédség katonái idén sem hagyták ki a lehetőséget, hogy csatlakozzanak a futóversenyhez. Alakulatunk, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság is szép számmal képviseltette magát a CISM futáson. Szervezetünk budapesti, szombathelyi, miskolci, debreceni, szolnoki, nyíregyházi, kaposvári, veszprémi és kecskeméti kollégái teljesítették az előírt távok valamelyikét. A legtöbben nem akarták kihagyni a közös futás élményét, így a járványügyi szabályok betartásával, kis csoportokban rótták a kilométereket. Mivel parancsnokságunk állománya alapvetően nem terepen végzi a napi feladatait, kiemelten fontosnak tartják sportosságuk és egészséges életvitelük megőrzését. 

 

 

 

Fotók: MH KIKNYP 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2