Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
„Egyenruhában is nő tudok maradni”
2021.03.08. 09:54 , Márton Boglárka hdgy.

Parádi Gyöngyi zászlós több mint 20 éve szolgál a Magyar Honvédség kötelékében, először közalkalmazottként, 2011 óta pedig már katonaként. A kecskeméti toborzó irodában dolgozik, szakterülete a nyugállományú katonákról való szociális gondoskodás. 

Milyen volt nőnek lenni a seregben a pályád kezdetén, és milyen most?

Pályám kezdetén még kevés katonanővel dolgoztam együtt, de fokozatosan egyre népszerűbbé vált a nők körében ez a hivatás. Mára sokféle területen és feladatban kipróbálhatjuk magunkat, és szerintem valamennyi szakterületen helyt tudunk állni.

 

Szerinted hogyan viszonyul a Magyar Honvédség a családanyákhoz?

Én kétgyermekes családanyaként vállaltam ezt a hivatást, mindig találtunk rá megoldást, hogy az otthoni feladataimmal össze tudjuk egyeztetni.

Nyugállományú katonák mindennapi ügyeivel, problémáival foglalkozol. Miért választottad ezt a feladatot?

Ez a munkakör türelmet, empátiát és maximális odafigyelést igényel, ami nőként nem okoz számomra nehézséget. A személyes találkozások alkalmával szívesen hallgatom a régi katonatörténeteket és elégedettséggel tölt el, hogy örömmel veszik a honvédség gondoskodását, a születésnapi köszöntéseket, a támogatást. A katonai temetéseken sokszor összeszorult szívvel veszek részt, de az irodára érkező hálás, köszönő telefonhívások feledtetik a szomorú perceket. 

 

Van szerinted rivalizálás a seregben a nők között? 

Én nem tapasztaltam soha rivalizálást. Kis közösségben dolgozom, a kolléganőim különböző korosztályúak és állománykategóriájúak. Csapatban szeretek gondolkodni és a munkára összpontosítani, ebbe nem férhet bele a rivalizálás. 

Hogyan viselnéd, ha a hivatásod miatt másik városba kellene költöznöd?

Amikor a katonai szolgálatot választottam, tisztában voltam a kötelezettségekkel. Szerencsére eddig mindig a lakhelyemen, Kecskeméten kaptam beosztást. Két alkalommal vettem részt a déli határvédelemben, most pedig Budapesten, egy egészségügyi intézményben teljesítek szolgálatot. Egy költözés kihívás lenne számomra és a családom számára is, de biztos vagyok benne, hogy találnánk a megoldást.

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2