Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Száz éves az egykori szabómester
2021.06.15. 11:04 , Csatári Zsanett szds.

A századik születésnapján köszöntötte az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Kapcsos Gyula honvédségi nyugdíjast, aki 1921. június 7-én született Budapesten.

Egykori kollégánkat Soós Gyula alezredes, a veszprémi 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka, Csatári Zsanett százados, a veszprémi toborzóiroda megbízott vezetője és Nacsa Ferenc nyá. törzszászlós, a Tapolca és Környéke Honvéd Bajtársi Egyesület elnöke személyesen köszöntötték tapolcai otthonában. Gyula bácsi már özvegy, házasságából két gyermeke született. A járvány óta lánya és annak férje gondoskodnak róla, hozzá is költöztek, ezért kevesebbet van egyedül. 

 

Kapcsos Gyula 1969 novemberében került az egykori tapolcai 8. Harckocsi Ezredhez, ahol szabóként dolgozott. Két évtizedig azon tevékenykedett, hogy minden katona megfelelő ruházattal rendelkezzen. Nacsa nyá. törzszászlós szerint kiváló szabómester volt, aki nem csupán az egyenruhát foltozta, hanem a lelki sebeket is, az állomány szívesen kereste fel őt jó humora és pozitív személyisége miatt.

A jó szellemi és fizikai állapotban lévő Gyula bácsi tele van életkedvvel és vidámsággal. Sok emléket osztott meg a látogatóival, és elárulta, hogy legszívesebben a kertjében sétálgat. A baráti összejövetelek elmaradása miatt bánkódik kicsit, de bízik benne, hogy hamarosan minden újra a régi lesz.

További nyugdíjas éveihez jó egészséget, sok boldogságot kívánunk, szerető családja körében! 

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2