Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Kecskeméti Repülőnap: térítésmentes jegyigénylés a nyugállományúaknak
2021.06.18. 12:32 , Mészáros Károly őrgy.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnoksága nyolc év után ismét megrendezi a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnapot és Haditechnikai Bemutatót 2021. augusztus 28-án és 29-én. Térítésmentes jegyigénylésre 2021. június 24-ig van lehetőség.

Különlegesnek ígérkezik a rendezvény, hiszen a honvédség itt mutatja be az elmúlt időszakban beszerzett légi és szárazföldi eszközeit, új képességeit. A szervezők meghatározott számban díjmentes belépést biztosítanak a nyugállományú katonáknak (szolgálati járandóságban részesülőknek) és honvédségi nyugdíjasoknak, akik családtagjaikkal látogathatják meg a rendezvényt. Családtagként akkor kaphat valaki térítésmentes belépőt, ha egy háztartásban élő házastársa, élettársa vagy gyermeke a nyugállományú katonának (18 év alatti gyermek vagy nappali tagozaton tanulói, hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal). 

 

Minden más személynek jegyet kell vásárolni, amely 5.000 Ft/fő (balesetbiztosítással együtt), a 10 év alatti gyermekeknek ingyenes a részvétel. Fontos, hogy a jegyeket csak online, elővételben lehet megvásárolni.

A nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok június 24-ig igényelhetnek belépőt, az ügyintézés az állandó lakóhely szerinti Hadkiegészítő és Toborzó Iroda (a fővárosban a Hadkiegészítő és Toborzó Központ) érdekvédelmi ügyfélszolgálatán történik telefonon, online vagy személyesen. 

Az előzetes jegyigényléskor jelezni kell, hogy melyik napra szóljon a belépő, valamint azt is, hogy az utazás a honvédség által, tervezetten a megyeszékhelyekről biztosított autóbusszal történjen, vagy az igénylő saját gépjárművel, tömegközlekedéssel szeretne utazni. 

 

kapcsolódó tartalmak
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2