Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Alakulatnapot ünnepeltünk a Balatonnál
2023.09.04. 11:14 , Krizbai Diána hadnagy

A hagyományokhoz híven, idén is Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban tartotta csapatünnepét parancsnokságunk.

A balatoni honvédüdülőben augusztus 30-án tartott rendezvényt idén a veszprémi toborzó központ szervezte meg. Az alakulatnapon Durgó Tamás alezredes, parancsnokunk köszöntötte az állományt, továbbá a meghívott vendégeket, a szervezet egykori vezetőit.

Parancsnokunk hangsúlyozta, hogy az alakulat feladatai – különösen a toborzókampány elindulása óta – jelentősen megnövekedtek. Kiemelt feladatok között említette a Lynx-zászlóalj és a kaposvári lövészzászlóalj népszerűsítését.

 

Beszéde után számos elismerést is átadott, ezzel egyidejűleg pedig az egész állománynak megköszönte az eseménydús elmúlt egy évben végzett szolgálatot. A Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség képviseletében Szűcs Imre ezredes azon katonáknak adott át elismeréseket, akiknek kiemelkedő munkájára a vezérkari szervezet is felfigyelt.

Ezt követően az állomány különböző sportágakban – strandfoci, strandröplabda, tollaslabda és asztalitenisz – mérte össze tudását. Az országos illetékességű alakulat számára kiemelt fontossága van a csapatünnep közös megünneplésének, hiszen ez jó lehetőség arra, hogy az egymástól egyébként több száz kilométerre dolgozó kollégák személyesen, kötetlenül is át tudják beszélni a folyamatban lévő és a közeljövőben várható feladatokat.

 

Szöveg: Krizbai Diána hadnagy

Fotók: Farkas Gábor hadnagy, Schwanner Áron hadnagy

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2