Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Újabb speciális tartalékos katonai kiképzés indul Miskolcon
2021.02.02. 09:23
Február első napján 28 speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katona kezdte meg szolgálatát Miskolcon. A 6+6 hónapos munkahelyteremtő programhoz így tavaly nyár óta már több mint ezren csatlakoztak, és a szolgálat iránt továbbra is nagy az érdeklődés.

Katonák és lelkes fiatalok lepték el hétfőn a Miskolci Egyetem területét. Ma kapta meg egyenruháját és kezdődik a felkészítése annak a 28 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárnak, akik speciális önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkeztek a Magyar Honvédséghez.

A sorban egy elszánt fiatal férfi várakozik, aki elmondása szerint a kihívások miatt jelentkezett katonának. Gyermekkora óta vonzza az egyenruhás világ, hiszen a családjában a bátyja is a szerződéses katonai szolgálatot választotta hivatásként. Hosszú távon gondolkodik a katonaságban, és a 6 hónapot követően egyenruhásként tervezi folytatni karrierjét.

A férfiak mellett számos hölgy is található a várakozók közt. Az egyik 22 éves lány jelenleg álláskereső. Mindig is érdekelte a katonaság, és most lehetőséget látott arra, hogy belekóstoljon ebbe a világba, kifejezetten a lövészet érdekli. Véleménye szerint a hölgyek is helyt tudnak állni ezen a területen, tehát egyáltalán nem a férfiak privilégiuma már a katonaság. Nincs ugyan nagy rálátása a honvédségre, az ismerősei között sincs katona, viszont az édesapja rendőrként dolgozik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében korábban három alkalommal, összesen 78 fő vonult be, így a mai alkalommal már 100 fölé emelkedett a régió speciális tartalékos katonáinak száma.

További információkért kattints ide.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2