Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Stratégiai együttműködés a katasztrófavédelemmel
2021.10.20. 09:20 , Balogh Eszter tű. fhdgy.
A Magyar Honvédség bevonásával rendeztek nemzetközi minősítő gyakorlatot október 16-án katasztrófavédelmi szakembereknek Körmenden, Ostffyasszonyfán és Szentpéterfán.

Szentpéterfán a mentőcsoportokat, a társszerveket, valamint a gyakorlatba bevont katonákat Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte. A szakmai nap egy katasztrófaeseményre történő felkészülésről szólt, a térségre jellemző kockázati tényezők figyelembevételével. A feladat a rendkívüli időjárási jelenség utáni élet visszaállítása és a károk felszámolása volt.

A szimuláció szerint honvédelmi veszélyhelyzetet hirdettek ki, ezért a Magyar Honvédséget is bevonták a feladatokba. Az MH 6. Sipos Gyula Terültvédelmi Ezred 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj katonáinak ellenőrző-áteresztő pontot kellett telepítenie és üzemeltetnie. Ezzel párhuzamosan a települési mentőcsoportok mozgósítását is elrendelték, nekik a kárhelyszíneken a veszélyes fák eltávolításában, a vízelvezető árok tisztításában, ideiglenes védmű építésben, kimenekítésben és ideiglenes megtámasztásban kellett segédkezniük.

A Magyar Honvédség és a katasztrófavédelem együttműködése folyamatos a térségben, ezért a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság között stratégiai megállapodás jött létre. Az együttműködést Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka írták alá, a felek közös oktatásról és gyakorlatokról is megállapodtak.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2