Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Központi Tartalékos Nyilvántartó Osztály

Feladatai:


A hadköteles nyilvántartással kapcsolatos feladatok


– Kezeli a hadköteles nyilvántartást a kiképzett hadkötelesekről és kiképzetlen hadkötelesekről már békeidőszakban és különleges jogrendben, valamint a hadkötelezettség bevezetését követően a hadkötelesekről.


– Együttműködik a hadköteles nyilvántartás vezetésében érintett honvédelmi szervezetekkel, valamint a BM Nyilvántartások Vezetésért Felelős Helyettes Államtitkársággal, a minisztériumok, az érintett országos hatáskörű szervek, továbbá a rendvédelmi szervek országos parancsnokságainak központi adatszolgáltató szerveivel, a nemzetbiztonsági szolgálatok érintett szerveivel, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténelmi Levéltárával és Irattárával.


– Biztosítja a meghatározott országos személyi nyilvántartási rendszerek és a hadköteles nyilvántartás közötti adatszolgáltatási kapcsolatot, illetve előkészíti a hadkötelezettség bevezetése esetére tervezett nyilvántartási rendszer működését.


– Irányítja és koordinálja a hadkötelezettség fennállása idején hadkötelesekkel történő személyi kiegészítés informatikai rendszerének kialakítását. Jogszabályi felhatalmazás alapján az arra jogosult személyek és szervezetek részére nyilvántartásaiból adatokat szolgáltat.


Hatósági ügyintézési feladatokat a katonai szolgálattal összefüggő igazolások kiadása területén


– Kérelemre a katonai szolgálat felső korhatáráig  (ami jelen esetben megegyezik az öregségi nyugdíjkorhatárral) a hadkötelezettség alapján teljesített (sor-, tartalékos illetve polgári) katonai szolgálatról valamint a nyilvántartásba vételről hatósági bizonyítványt, a szolgálati kötelezettség megszűnéséről tájékoztatót ad ki.

További információ az ügyintézés menüpont alatt.


A veszteségnyilvántartással kapcsolatos feladatok


Felkészül a háborús veszteség-nyilvántartás és tájékoztatás feladatainak nemzetközi egyezmények szerinti végrehajtására.


A meghagyással kapcsolatos feladatok


Nyilvántartást vezet a meghagyásba bevont szervekről és a meghagyásra kijelölt munkakörökről valamint a meghagyásban érintett munkakört betöltő hadkötelesekről .

Hadkötelezettség alapján teljesített katonai szolgálati idő igazolással kapcsolatos ügyintézés:

tel.: +36-1- 2365-111 (26-495-es vagy 25-534-es mellék) vagy +36-1-2375-528


Meghagyással kapcsolatos ügyintézés:

tel.: +36-1-2365-111 (26-709 mellék) vagy +36-1-2375-534


Osztályvezető:

Héregi Erika alezredes

tel.: +36-1- 237-5534; HM tel.: 02-2/26-564

fax: +36-1- 236-5290 HM fax: 02-2/27-094

e-mail: heregi.erika@hm.gov.hu


toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2